ГоловнаСвіт

Білий дім заблокує передачу Росії американського оператора нафтопереробних заводів, - WSJ

Вашингтон побоюється, що Росія може отримати контроль над шостим за величиною НПЗ у США.

Білий дім заблокує передачу Росії американського оператора нафтопереробних заводів, - WSJ
Фото: Интерфакс

У разі підписання угоди про перехід оператора нафтопереробних заводів Citgo Petroleum ("дочка" венесуельської держкомпанії PDVSA) під контроль "Роснафти" адміністрація президента США заблокує її.

Про це повідомляє The Wall Street Journal

Дочка "Роснафти" отримала заставні права на 49% акцій Citgo як забезпечення кредиту на близько $1,5 млрд, виданого Венесуелі 2016 року.

Вашингтон побоюється, що дефолт Венесуели може призвести до того, що права власності на Citgo можуть перейти "Роснафті", що дасть можливість Росії отримати контроль над шостим за величиною НПЗ у США.

Раніше голова "Роснафти" Ігор Сєчін заявляв, що компанія не збиралася і не збирається отримувати Citgo в управління.

Раніше канадська золотовидобувна компанія Crystallex зажадала в суді штату Делавер США арештувати американський НПЗ Citgo. На думку Crystallex, права на Citgo дісталися "дочці" "Роснафти" в рамках "шахрайської схеми".

Нагадаємо, що наприкінці серпня США ввели нові санкції проти Венесуели. Водночас, аби пом'якшити шкоду для американського і венесуельського народів, міністерство фінансів США видаватиме генеральні ліцензії, які допускають деякі угоди, що могли б в іншому разі підпасти під новий указ (наприклад, з-під санкцій виводиться американська "дочка" PDVSA, компанія Citgo або гуманітарна допомога для Венесуели).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram