ГоловнаСвіт

США видадуть Панамі її екс-президента

Колишній лідер Панами має намір оскаржити рішення про свою депортацію.

США видадуть Панамі її екс-президента
Рикардо Мартинелли
Фото: panamaforbeginners.com

Федеральний суддя Маямі дозволив видати екс-президента Панами Рікардо Мартінеллі, якого на його батьківщині підозрюють у корупції й організації політичного шпигунства.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Суддя Едвін Торрес заявив, що вважає обґрунтованими звинувачення проти Мартінеллі і що "жест доброї волі" щодо Панами вимагає видачі підозрюваного. "Є вагомі аргументи вважати його винним у скоєнні всіх або деяких правопорушень", - йдеться в 93-сторінковому рішенні судді.

Остаточно долю депортації Мартінеллі вирішить Держдепартамент США, однак у відомстві вже заявили, що підтримують це рішення.

Сам екс-президент через свого адвоката заявив, що має намір оскаржити це рішення і звертатися до Вашингтона за отриманням політичного притулку.

Інтерпол оголосив Мартінеллі в міжнародний розшук у травні за організацію прослуховування більш ніж 150 чоловік у період з 2009 по 2014 рік, коли він був президентом Панами. Політика також звинувачують в корупції.

Екс-президент вважає себе жертвою політичного переслідування. Він покинув країну 2015 року після передачі влади діючому голові держави Хуану Карлосу Варелі.

Верховний суд Панами видав ордер на арешт Мартінеллі в грудні 2015 року, після того як він не з'явився на судове засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram