ГоловнаСвіт

США розконсервували стратегічні запаси нафти

Американська влада хоче зупинити швидке зростання цін на паливо.

США розконсервували стратегічні запаси нафти
Фото: EPA/UPG

Щоб подолати дефіцит палива, що виник внаслідок спровокованого ураганом "Гарві" затоплення нафтопереробних заводів на півдні США, влада вирішила відкрити стратегічні резерви нафти.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"У першому відкритті резервів з часу урагану "Ісаак" у 2012 році на нафтопереробний заводу Phillips 66 у штаті Луїзіана відправлять дві термінові поставки в 500 тис. барелів нафти", - йдеться в матеріалі.

Цей крок покликаний зупинити швидке зростання цін на паливо, яке спостерігають у країні. При цьому наголошують, що мільйон барелів нафти - це дуже малий обсяг порівняно із 20 млн, які споживають у США щодня.

Водночас у Білому домі не виключають необхідність повторного відкриття резервів. "Ми спокійно зробимо ще поставку, надавши додатковий ресурс", - сказав радник президента США Дональда Трампа Том Боссерт.

Стратегічні резерви нафти були сформовані у США на початку 1970-х після того, як арабське нафтове ембарго спровокувало паніку серед споживачів. Резерви містять 679 млн барелів нафти, чого досить для повного та безперебійного забезпечення всіх паливних потреб США протягом 33 днів. Ці величезні запаси зберігаються в підземних сховищах на узбережжі штату Техас і Луїзіана.

Як повідомляли раніше сьогодні, жертвами урагану "Гарві" стали 44 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram