ГоловнаСвіт

До Навального подали позов про компенсацію на мільйон рублів

Позивачі звинувачують опозиціонера у зриві святкування Дня Росії.

До Навального подали позов про компенсацію на мільйон рублів
Навальный
Фото: EPA/UPG

До політика Олексія Навального подали позов про компенсацію моральної шкоди за акцію проти корупції 12 червня на Тверській. Сума позовних вимог становить понад мільйон рублів (близько $17 тис.).

Про це повідомляє ТАСС.

Позов подали муніципальний депутат району Замоскворіччя Ігор Брумель і лідер політичної групи SERB Ігор Бекетов.

На думку позивачів, мітинг, організований Навальним, зірвав святкування Дня Росії. "Вважаємо, що ми солідарно постраждали від протиправних дій Навального під час святкування Дня Росії 12 червня на Тверській площі, де прихильники опозиціонера влаштували масові заворушення. Цим Навальний зачепив наші почуття й інших громадян, які прийшли на свято", - розповів Брумель.

Він додав, що через акції проти корупції перебував "у стресовому стані" і "не зміг в наступні дні належно виконувати свої депутатські обов'язки".

Спочатку позов подали до Тверського суду Москви за місцем проведення акції, проте заяву повернули, і тепер її подадуть за місцем проживання відповідача - в Люблінський суд. Крім того, Брумель повідомив, що спочатку суму вимог до Навального визначили по 500 тисяч на кожного позивача, але тепер її мають намір уточнити.

Юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов повідомив ТАСС, що команді Навального про позов поки що нічого невідомо. "Позову ми не отримували, але якщо отримаємо, будемо діяти згідно із законодавством", - підкреслив Жданов.

Неузгоджена з міською владою акція протесту проти корупції пройшла в Москві 12 червня. Спочатку вона мала відбутися на проспекті Сахарова, однак напередодні акції Навальний оголосив про її перенесення на Тверську через протидію московської влади, яка, за його словами, погрожувала підрядникам. Із цієї причини організатори не змогли орендувати обладнання для підсилення звуку і встановлення сцени.

Нагадаємо, що самого Навального заарештували на 25 діб у під'їзді його будинку ще до початку акції в центрі Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram