ГоловнаСвіт

Ассанж пообіцяв довести непричетність Росії до злому Демпартії США

Республіканець Рорабейкер став першим американським політиком, який зустрівся з Ассанжем з 2012 року.

Ассанж пообіцяв довести непричетність Росії до злому Демпартії США
Джулиан Ассанж

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що він зможе довести непричетність Росії до витоку документів Демократичної партії США. Ассанж розповів республіканцеві Дейну Рорабейкеру, який зустрівся з ним у посольстві Еквадору в Лондоні, що отримав ці файли не від російської сторони.

Рорабейкер переказав зміст його розмови з Ассанжем виданню The Hill.

WikiLeaks опублікував документи Демократичної партії США минулого літа. Після цього голова Національного комітету демократів США Деббі Вассерман Шульц пішла у відставку, тому що публікації свідчили про можливу змову в партії, щоб перешкодити Берні Сандерсу на користь Гілларі Клінтон.

"Джуліан рішуче заявив, що росіяни не причетні до злому чи витоку цих листів", - сказав Рорабейкер.

Про те, хто передав ці відомості WikiLeaks, республіканець пообіцяв поділитися в особистій бесіді з президентом США Дональдом Трампом. Ассанж, за його словами, запевнив, що готовий до дискусії про витік листів демократів.

Зустріч Рорабейкера з Ассанжем тривала три години. Республіканець став першим американським політиком, який зустрівся з Ассанжем з 2012 року - відколи він живе в посольстві Еквадору в Лондоні.

Влада США вважає, що російські хакери зламали сервери Демократичної партії США, а опубліковані листи дискредитували кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон. Вашингтон вважає, що це було зроблено, щоб допомогти Дональду Трампу, який під час передвиборної гонки позитивно відгукувався про Москву. Влада Росії заперечує звинувачення у втручанні у вибори.

Нагадаємо, що в серпні минулого року в США довели причетність російських хакерів до злому комп'ютерів Демпартії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram