ГоловнаСвіт

Google купив білоруський стартап

Сума угоди поки що не розголошується.

Google купив білоруський стартап
Фото: Google

Компанія Google купила білоруський стартап AIMatter, який розробив додатки Fabby і Fabby Look для обробки фотографій і відео.

Про це пише Techcrunch. Інформацію підтвердили РБК в AIMatter.

Суму угоди поки що не розголошують. Сторони почали вести переговори про покупку ще в травні. На сайті AIMatter опубліковано повідомлення: "Ми раді повідомити, що команда приєднується до Google!"

Techcrunch пише, що, радше за все, більшість співробітників AIMatter перейдуть на роботу в Google. Зараз вони працюють у Мінську, у Сан-Франциско і в Цюриху. Поки що невідомо, чи залишаться співробітники стартапа в тих містах, де вони зараз працюють, чи приєднаються до команди Google деінде.

У стартап, заснований у середині минулого року, інвестував вечнурний фонд Haxus, який підтримує компанії, що розробляють додатки зі штучним інтелектом. У додатках Fabby і Fabby Look є технологія на основі нейронної мережі.

Власниками AIMatter є колишній віце-президент Mail.ru Group Юрій Гурський і колишній керівник бізнес-підрозділу "Карти" Mail.ru Юрій Мельниченко. Останній також заснував стартап Maps.me, завдяки якому користувачі можуть завантажувати карти в мобільний телефон і потім використовувати їх без під'єднання до інтернету.

Haxus також інвестував у ще один білоруський стартап MSQRD, яким тепер володіє Facebook, і в російську програму Prisma, що дозволяє перетворити будь-яку фотографію на картину відомих художників.

За допомогою Fabby і Fabby Look користувачі можуть змінити колір свого волосся, прибрати шуми на фото, зробити макіяж і поліпшити свій зовнішній вигляд. Додаток можна завантажити в AppStore і GooglePlay.

Нагадаємо, в червні Єврокомісія оштрафувала Google на рекордні €2,42 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram