ГоловнаСвіт

Росія може втрутитися в італійські вибори - Клімкін

Через фейкові новини або хакерські атаки.

Росія може втрутитися в італійські вибори - Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Росія може втрутитися в італійські вибори.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав італійським журналістам під час зустрічі з ними у Римі, яку провели напередодні італійське інформагентство «Анса» і Центр міжнародних досліджень «Cesi», розповіла LB.ua українська журналістка Ірина Кащей.

«Росія зараз намагається атакувати демократії по всьому світу, і тому існує висока ймовірність того, що вона постарається втрутитися в перебіг італійських виборів, адже Італія дуже важлива для Росії», - сказав Клімкін.

Втручання в цей процес (в Італії парламентські вибори повинні пройти наприкінці 2017 або на початку 2018) може мати вигляд фейкових новин або хакерських атак, припустив голова української дипломатії.

Відповідаючи на питання італійських журналістів про розвиток подій навколо хакерської атаки вірусу «Petya», міністр повідомив, що це не перша атака і Україна не виключає, що за нею стоїть Кремль.

Крім того, італійських журналістів цікавило, на яку саме допомогу від Заходу очікує Україна. Павло Клімкін відповів, що Україна має певні надії на італійське головування у «Великій сімці» з погляду допомоги розвитку українських реформ.

Також повинна бути втілена формула "Russia out - OSCE in" на Донбасі: тобто місію ОБСЄ слід значно посилити і розширити, і вона повинна діяти 24 години на добу і сім днів на тиждень.

Були також питання про відносини офіційного Києва з адміністрацією Дональда Трампа, а також чи мають українці за мету вступ країни в ЄС. «Безумовно», - відповів на це питання міністр.

Італійських журналістів певною мірою здивувала інформація про те, що український експорт в Італію приблизно такий самий, як у Францію чи Німеччину.

Міністр закордонних справ України відвідав із дводенним візитом Рим, де зустрівся зі своїм італійським колегою Анджеліно Альфано, а також з представниками всіх політичних сил Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram