ГоловнаСвіт

КНДР назвала "загадкою" смерть американського студента

МЗС КНДР назвало звинувачення з боку США "наклепницькою кампанією".

КНДР назвала "загадкою" смерть американського студента
Отто Уормбир
Фото: EPA/UPG

Північна Корея назвала смерть американського студента Отто Вормбіра незабаром після того, як його відпустили з КНДР після 17 місяців ув'язнення, "загадкою".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Пхеньян заперечує, що Вормбір загинув через тортури і побиття, яких, імовірно, зазнав у в'язниці в КНДР. "Те, що Вормбір раптово помер менш ніж через тиждень після його повернення в США в нормальному стані здоров'я, - загадка для нас", - заявив представник МЗС КНДР.

За його словами, американець став "жертвою політики стратегічного терпіння" адміністрації екс-президента США Барака Обами, яка "ніколи не просила" КНДР про його звільнення.

При цьому в північнокорейському МЗС зауважили, що звинувачення з боку США - "наклепницька кампанія", спрямована на те, щоб зганьбити репутацію країни, яка надала "медичне лікування і турботу з усією щирістю" людині, яка "вочевидь була злочинцем".

22-річний Вормбір перебував у КНДР як турист, його заарештували за спробу крадіжки агітаційного плаката. Студента засудили до 15 років в'язниці. В середині червня його звільнили і повернули батькам у США. Він помер 19 червня. Точної причини смерті не було встановлено. Президент США Дональд Трамп звинуватив режим КНДР у "звірстві".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram