ГоловнаСвіт

Заарештовано японця, який вбив поліцейського і понад 40 років переховувався

У сучасному японському законодавстві не передбачено терміну давності для розслідування вбивств.

Заарештовано японця, який вбив поліцейського і понад 40 років переховувався
Фото: wordpress.com

Члена японського радикального лівого угруповання заарештовано за звинуваченням у вбивстві поліцейського після того, як він понад 40 років переховувався, повідомляє Бі-бі-сі.

За даними слідства, Масаакі Осака напав на співробітника поліції зі сталевою трубою і саморобною гранатою під час вуличних протестів у Токіо в 1971 році. Через рік після нападу заарештували ймовірного спільника Осаки, однак його справа була закрита, оскільки у нього виявили психічний розлад.

У травні цього року Осаку заарештували в Хіросімі в квартирі Японської революційної комуністичної ліги. Поліція повідомляє, що його особу вдалося встановити за допомогою аналізу ДНК, оскільки відбитки пальців після вчинення злочину не знімалися.

Як повідомляють японські ЗМІ, жодному злочинцеві в історії країни не вдавалося так довго уникати арешту.

Слідчі кажуть, що чоловікові вдавалося так довго переховуватися, оскільки він був високопоставленим членом радикального лівого угруповання, і йому допомагали його соратники.

Японська революційна комуністична ліга була утворена в кінці 1950-х років, а в 1960-і і 1970-і роки періодично організовувала вуличні протести в країні. Члени угруповання, зокрема, виступали проти схвалення японською владою присутності в країні американських військових.

У сучасному японському законодавстві не передбачено терміну давності для розслідування вбивств. До 2010 року терміни розслідувань обмежувалися 15 роками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram