ГоловнаСвіт

У Франції створюють антитерористичний центр

Нове відомство буде підпорядковуватись президенту.

У Франції створюють антитерористичний центр
Эммануэль Макрон
Фото: EPA/UPG

У Франції збираються створити підпорядкований президенту Еммануелю Макрону Національний антитерористичний центр.

Про це повідомляє

RFI

Згідно із цією інформацією, в середу, 7 червня, на засіданні Ради безпеки і оборони Франції в Єлисейському палаці було затверджено процес створення Національного антитерористичного центру, підпорядкованого президенту країни.

Так Макрон виконав обіцянку, яку давав під час передвиборної кампанії: створити підпорядковану президенту оперативну антитерористичної структуру (task force), яка буде об'єднувати фахівців із боротьби з тероризмом з різних відомств: розвідки, поліції, армії і навіть міністерства охорони здоров'я, міністерства освіти і міністерства транспорту.

Головою Національного антитерористичного центру призначено 62-річного П'єра де Буске де Флоріана, який до цього моменту очолював консалтингове агентство CIVI.POL Conseil, підпорядковане МВС Франції.

Національний антитерористичний центр увійде до складу Національного координаційного розвідувального центру (CNR). CNR також очолить П'єр де Буске де Флоріан.

Нагадаємо, що 20 квітня на Єлисейських полях у Парижі сталася стрілянина, в результаті якої один поліцейський загинув, ще двоє отримали важкі поранення, а стрільця було вбито. Відповідальність за напад узяла на себе "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram