ГоловнаСвіт

Обама закликав Конгрес США не скасовувати Obamacare

Нижня палата американського парламенту вже проголосувала за скасування.

Обама закликав Конгрес США не скасовувати Obamacare
Фото: EPA/UPG

Колишній президент США Барак Обама закликав Конгрес не скасовувати реформу охорони здоров'я, проведену в перші роки його правління.

Про це він сказав у неділю ввечері, виступаючи в президентській бібліотеці імені Джона Кеннеді в Бостоні, пише CNN.

Обама закликав законодавців продемонструвати мужність і "захистити вразливих, хворих і немічних". На його думку, мужність при цьому - це не дотримуватися політичної доцільності, а зробити те, що є правильним.

Він сказав, що саме так вчинили демократи, які підтримали Obamacare у 2010 році. "У них був шанс забезпечити страховкою мільйони осіб. Але те саме голосування, ймовірно, вартувало їм переобрання і, можливо, поклало кінець їхній політичній кар'єрі. Ці чоловіки і жінки зробили правильний вибір, важкий вибір, вони проявили мужність", - заявив Обама.

Нагадаємо, що Палата представників Конгресу з невеликою перевагою проголосувала за скасування Obamacare. Тепер це рішення має схвалити Сенат.

Палата представників підтримала скасування закону 217 голосами "за" при 213 "проти". Голосування стало першою великою перемогою Трампа з моменту вступу на посаду. За скасування не проголосував жоден демократ, але водночас проти скасування проголосували 20 республіканських конгресменів.

Очікується, що в найближчі дні незалежне Бюджетне управління Конгресу подасть свої оцінки витрат республіканського плану на найближче десятиліття і кількості людей, які втратять страховку в разі його прийняття. Раніше управління повідомляло, що пропозиція республіканців залишить без страховки 24 мільйони осіб протягом наступних 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram