ГоловнаСвіт

Радбез ООН пригрозив КНДР новими санкціями

Росія наполягла на включенні в текст заяви згадки про необхідність досягнення мирного вирішення "через діалог".

Радбез ООН пригрозив КНДР новими санкціями
Фото: un.org

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй рішуче засудила останнє ракетне випробування, яке провела Північна Корея, а також пригрозила ввести проти Пхеньяна нові санкції за "надзвичайно дестабілізуючу поведінку".

Відповідну заяву було прийнято одноголосно в четвер, 20 квітня, повідомляє DW.

"Нелегальні" ракетні випробування Пхеньяна "значно збільшують напругу в регіоні і за його межами", зазначає Рада Безпеки. У своїй заяві РБ ООН вимагає, щоб КНДР "більше не проводила ядерних випробувань", а також пригрозила "вжити подальші значні заходи, включаючи санкції" .

Згадка про санкції свідчить про більш жорстку позицію Ради Безпеки, адже в своїх попередніх заявах Радбез погрожував тільки невизначеними заходами, відзначає агентство AFP.

Проект заяви склали США, проте Росія наполягла на включенні в текст згадки про необхідність досягнення мирного вирішення "через діалог".

Радбез ООН вже ввів проти КНДР шість пакетів санкцій - два з них в 2016 році.

Нагадаємо, напередодні Росія ветувала заяву Радбезу ООН щодо КНДР. Такий крок виявився несподіванкою для багатьох дипломатів, адже документ планував підтримати і Китай.

16 квітня КНДР здійснила черговий запуск ракети.

За даними південнокорейських військових, випробування виявилися невдалими.

Раніше сьогодні Північна Корея пригрозила США "суперпотужним попереджувальним ударом", який перетворить континентальну частину країни в попіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram