ГоловнаСвіт

Туреччина продовжила режим НС ще на три місяці

Надзвичайний стан увели в липні 2016 року.

Туреччина продовжила режим НС ще на три місяці
Фото: EPA/UPG

Туреччина ще на три місяці продовжила режим надзвичайного стану, який ввели після спроби військового перевороту в країні влітку минулого року.

Про це повідомив віце-прем'єр Нуман Куртулмуш, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Рада національної безпеки країни зазначає, що це дозволить "забезпечити спадкоємність запобіжних заходів для захисту принципу правової держави".

Нагадаємо, надзвичайний стан було введено в Туреччині в липні 2016 року після спроби військового перевороту і відтоді вже кілька разів продовжено.

Рішення про чергове продовження було прийнято наступного дня після референдуму про розширення повноважень президента Туреччини. На ньому, за офіційними даними, за посилення президентської влади проголосував 51% виборців. При цьому Вища виборча рада Туреччини вирішила зарахувати й ті бюлетені, які, всупереч початковим правилам, не були помічені спеціальними печатками.

Головні опозиційні партії країни заявили про намір оскаржити результати референдуму. У Стамбулі, найбільшому місті Туреччини, не вщухають протести проти підсумків голосування. Чергові акції почалися в різних районах міста ввечері 17 квітня.

Раніше ОБСЄ опублікувала звіт, згідно з яким референдум проведено в умовах нерівних можливостей, наданих прихильникам і противникам поправок. Ердоган відкинув критику міжнародних спостерігачів і порекомендував їм "знати своє місце".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram