ГоловнаСвіт

У вбивці Вороненкова в Росії лишилися дружина з дитиною, - джерело

Дениса Паршова завербували як мінімум наприкінці 2014 року. 

У вбивці Вороненкова в Росії лишилися дружина з дитиною, - джерело
Фото: стоп-кадр видео

У вбивці екс-депутата Вороненкова 28-річного Павла Паршова лишилися дружина з дитиною, вони мешкають у Росії. Про це LB.ua розповіло джерело в правоохоронних органах.

«Його громадянська дружина з дитиною досі проживають у Росії», - сказав співрозмовник видання.

За його словами, в Україну Паршов прибув з території Білорусі пішки, через наземний перехід, 2015 року. «Ми припускаємо, що його завербували як мінімум наприкінці 2014 року», сказав співрозмовник, додавши, що до групи входило кілька людей, з яких як мінімум двоє - громадяни РФ, які втекли з України ще до подій на Майдані у зв'язку з кримінальним переслідуванням з економічних причин.

Коментуючи обставини вбивства, співрозмовник LB.ua відзначив рівень фізичної витривалості і влучності охоронця. «Охоронець спочатку перебував у дуже складному становищі, у людному місці й фактор несподіванки був на боці нападників. Однак діставши важке вогнепальне поранення і перебуваючи на межі больового шоку, він зумів вистрілити і завдати смертельного поранення кілеру», - сказав він.

При цьому сам охоронець був у бронежилеті, який «у цьому випадку відіграв негативну роль». Річ у тім, що специфіка випущеної в нього 7,62 мм кулі з пістолета ТТ - висока швидкість і бронепробивність, але низька зупинна дія. І під час попадання у відриті ділянки тіла куля прошиває його навиліт, спричиняючи менший больовий шок, ніж 9 мм пістолет «Макарова». «У нашому випадку куля пробила бронежилет і завдала досить важких внутрішніх ушкоджень. Лікарям довелося потрудитися, щоб знайти кулю, яка зупинилася за печінкою», - повідомив співрозмовник видання.

Відповідаючи на питання про мотиви усунення Дениса Вороненкова, джерело підтвердило, що основна версія - причетність до вбивства спецслужб РФ, які таким чином провели публічну «акцію залякування політиків, що залишилися в Росії, які в умовах світової обструкції та економічних санкцій все частіше замислюються про злочинність політики Кремля, а тому готові здати російську «держтаємницю» і своє керівництво в обмін на притулок у іншій країні».

Друга важлива «група ризику» - російські військові, багато з яких розуміють, що їх втягують у кримінальні злочини - тероризм, під виглядом «гібридної війни». «Для прикладу візьміть теракт із МН-17: слідчі неспроста заявили про наявність понад сто свідків, готових дати свідчення в суді - в обмін на притулок і фінансову винагороду. Багато з цього числа свідків - російські військові, готові в обмін на зняття з них обвинувачень у воєнних злочинах здати своїх командирів. Ось Кремль і нервується», додав він.

Як повідомлялося, ЗМІ розкрили особу вбивці Вороненкова. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя. На сайті МВС Паршов зазначений як розшукуваний дніпровськими правоохоронцями і обвинувачений за статтями 205 і 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом). 

 

23 березня в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace був застрелений колишній депутат Держдуми Денис Вороненков, який наприкінці 2016 переїхав до України і прийняв українське громадянство. Він був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram