ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

МВС РФ заявило, що не відповідатиме за "негативні наслідки" антикорупційного мітингу Навального

26 березня у 100 російських містах планується провести ходи й мітинги проти корупції. 

МВС РФ заявило, що не відповідатиме за "негативні наслідки" антикорупційного мітингу Навального
Архив
Фото: EPA/UPG

Заступник міністра внутрішніх справ Росії Олександр Горовий заявив, що поліція не нестиме відповідальності за "можливі негативні наслідки" антикорупційного мітингу Фонду боротьби з корупцією (ФБК)  Олексія Навального 26 березня.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"У разі неузгодженості цих заходів органи влади і правоохоронні органи не несуть відповідальності за настання будь-яких можливих негативних наслідків з урахуванням того, що не будуть проводитися антитерористичні оглядові заходи, як того вимагає закон", - сказали у відомстві.

Напередодні московська влада заявила, що організатори акції не мають права порушувати закон.

Сам Навальний назвав законним проведення неузгодженого мітингу в Москві. Опозиціонер наголосив, що влада не запропонували йому альтернативного майданчика для проведення мітингу. "А Конституційний Суд Росії прямо говорить нам: якщо альтернативного місця не пропонують, то можете приходити на основне місце. Вважається, що це автоматичне узгодження", - сказав він. 

У неділю, 26 березня, в 100 російських містах планується провести ходи й мітинги проти корупції. Багато з мітингів не були узгоджені з владою.

Так, у Нижньому Новгороді мітинг спочатку дозволили і видали організаторам відповідні документи, але через кілька годин заборонили акцію, пояснивши це тим, що плановане місце проведення буде зайняте.

Влада Свердловської області також не погодили мітинг через те, що фактично мітинг спрямований проти прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, що "порушує принципи і не відповідає положенням", закладеним у Конституції.

Акція пов'язана з розслідуванням ФБК про "таємну імперію" Дмитра Медведєва. З розслідування випливає, що прем'єр-міністр РФ через підставні фонди і довірених осіб володіє декількома садибами по всій Росії, яхтами, квартирами, агрокомплексом і виноробнями в Росії та Італії.

"Це не перший приклад творчості цього відомого засудженого громадянина. Нічого додати до того, що було сказано прес-секретарем голови уряду", - прокоментував розслідування прес-секретар президента Дмитро Пєсков.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram