ГоловнаСвіт

Лукашенко зажадав допустити спостерігачів НАТО на російсько-білоруські навчання

"Ми нічого не приховуємо і приховувати не повинні. Якщо натовці хочуть побувати на наших навчаннях - ласкаво просимо".

Лукашенко зажадав допустити спостерігачів НАТО на російсько-білоруські навчання
Лукашенко

Спільні білорусько-російські навчання "Захід-2017" матимуть виключно оборонний характер, за ними зможуть спостерігати представники НАТО.

Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко під час розгляду доповіді про організацію спільних стратегічних навчань збройних сил Білорусі і Росії "Захід-2017", повідомляє "БелТА". 

"Я вимагаю від усіх вас, щоб цей захід на території нашої країни був прозорим і всі заходи були доступні не тільки для наших друзів по ОДКБ, ЄАЕС, СНД, а й для представників Північноатлантичного блоку - НАТО. Ми нічого не приховуємо і приховувати не повинні . Якщо натовці хочуть побувати на наших навчаннях - ласкаво просимо. Тим паче, я таку інформацію і такі сигнали з їхнього боку вже отримую", - зазначив Лукашенко.

"Ми ні від кого не закриваємося. Ми запросимо всіх охочих на ці навчання, і ви побачите, що вони мають виключно оборонний характер", - підкреслив білоруський президент. "Ні ми, ні Російська Федерація на цьому напрямку не збираємося не те що на когось наступати, ми не збираємося будь-кого провокувати тут", - додав Лукашенко. "Ми про всяк випадок готуємося забезпечити свою безпеку в будь-якій ситуації", - пояснив він.

Лукашенко запропонував керівництву Міноборони загалом дати оцінку "ефективності двостороннього військового співробітництва з Росією". "Для мене це ще важливо перед можливим засіданням Вищої державної ради. Якщо є якісь проблеми, щоб я міг їх окреслити перед керівництвом Росії та привернути увагу до ефективнішої співпраці в рамках наших угод про оборону Союзної держави", - зазначив Лукашенко.

Президент Білорусі також сказав, що перебування російських військ на території республіки "має залишити в пам'яті офіцерів і солдатів, наших гостей, тільки позитивні емоції". "Це наші люди. Нам разом відстоювати нашу оборону і безпеку", - підсумував він.

Нагадаємо, що раніше в березні Росія відмовилася інформувати НАТО про військові навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram