ГоловнаСвіт

У Туреччині прокуратура вимагає 92 довічних терміни обвинуваченим у підготовці путчу

Розслідування у зв'язку зі спробою військового перевороту завершено.

У Туреччині прокуратура вимагає 92 довічних терміни обвинуваченим у підготовці путчу
Фото: DailySabah / Twitter

Прокуратура Стамбула завершила розслідування у зв'язку зі спробою військового перевороту в липні 2016 року.

Про це повідомляє державне агентство Анадолу.

"Зокрема, розслідувані дії в Стамбулі терористичної течії "Паралельна держава", ватажком якої є Фетхуллах Ґюлен. До суду Стамбула направлено обвинувальний висновок щодо 24 підозрюваних у терористичній діяльності, серед яких Фетуллаха Ґюлен, а також шести генералів і 17 офіцерів, дев'ять з яких ховаються від правосуддя", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура вимагає засудити кожного з 10 обвинувачених до 92 довічних термінів у в'язниці суворого режиму і 174 років позбавлення волі.

Решту 13 обвинувачених вимагають засудити щонайменше до трьох довічних ув'язнень і до термінів до 30 років позбавлення волі у в'язниці суворого режиму.

Спроба військового перевороту сталася в Туреччині в ніч з 15 на 16 липня. В результаті загинуло понад 200 осіб. Близько 30 тис. підозрюваних було затримано, понад 50 тис. осіб було звільнено.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган називав організатором перевороту Ґюлена. Сам проповідник, який зараз перебуває в США, ці звинувачення відкидає. У вересні Туреччина направила США запит про арешт Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram