ГоловнаСвіт

У США мусульмани зібрали $55 тис. на відновлення єврейського кладовища

Трамп виступив проти антисемітизму.

Мусульманські громадські організації США зібрали $55 тис. на відновлення зруйнованого вандалами єврейського цвитаря в штаті Міссурі

Про це пише The Independent.

Незабаром після появи звісток про осквернення могил ісламські організації Mpower Change і CelebrateMercy опублікували заклик до правовірних переказати гроші на відновлення цвинтаря. "Хоч ці божевільні акти і наповнили наші серця скорботою, ми пам'ятаємо заповіти про єдність, толерантність і взаємний захист, передбачені Мединською конституцією, історичним суспільним договором між мединськими євреями і першим ісламським співтовариством", - звернулися вони до мусульман США.

Організатори планували зібрати $20 тис., але після отримання необхідної суми потік пожертвувань не припинився.

У вівторок, 22 лютого, президент США Дональд Трамп виступив проти антисемітизму. "Антисемітизм жахливий, і він припиниться", - сказав він.

Нагадаємо, що 20 лютого в Міссурі на історичному 123-літньому єврейському кладовищі "Хесед Шель Емет" невідомі зруйнували понад сотню надгробків. Того ж дня надійшли анонімні погрози про 11 нібито замінованих єврейських центрів у декількох штатах. Людей евакуювали. У жодному з будинків вибухівки не виявили.

За даними Єврейського общинного центру США, в країні зареєстровано 69 подібних дзвінків з початку 2017 року.

Мединська конституція - договір 622 року між мусульманською громадою пророка Мухаммеда і жителями Медини, що регулює відносини мусульман з союзними немусульманами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram