ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Адвокат Кара-Мурзи-молодшого подав заяву про замах на вбивство свого клієнта

Близькі Кара-Мурзи вважають, що отруєння було умисним.

Адвокат Кара-Мурзи-молодшого подав заяву про замах на вбивство свого клієнта
Владимир Кара-Мурза
Фото: russia.ru

Адвокат російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзи-молодшого Вадим Прохоров подав заяву до Слідчого комітету РФ з вимогою порушити справу про замах на вбивство свого клієнта.

Прохоров розмістив відповідну заяву у "Фейсбуці".

"Сьогодні за дорученням Володимира Кара-Мурзи подав заяву про злочин у приймальню СКР", - пише Прохоров.

Він просить слідком РФ провести перевірку обставин отруєння журналіста, після якого той у важкому стані потрапив до лікарні і впав у кому. Прохоров зазначив, що близькі Кара-Мурзи вважають, що отруєння було умисним.

Нагадаємо, що Володимира Кара-Мурзу-молодшого екстрено госпіталізували 2 лютого з гострою нирковою недостатністю на фоні інтоксикації. З такими самими симптомами він уже потрапляв до лікарні в травні 2015 року. Тоді політик стверджував, що його отруїли, щоб перешкодити його діяльності. Він звернувся в поліцію, проте розслідування не було. У неділю повідомляли, що Кара-Мурза-молодший виписався з московської лікарні і покинув Росію для проходження курсу реабілітації після повторного сильного отруєння.

Кара-Мурза-молодший - координатор громадської організації "Відкрита Росія", створеної колишнім власником компанії ЮКОС Михайлом Ходорковським. У 2015-2016 роках політик обіймав посаду заступника голови опозиційної партії ПАРНАС. Крім того, він входить у рух "Солідарність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram