ГоловнаСвіт

Російський опозиціонер Кара-Мурза-молодший поїхав лікуватися за кордон

Координатора проекту "Відкрита Росія" отруєно вдруге за два роки.

Російський опозиціонер Кара-Мурза-молодший поїхав лікуватися за кордон
Фото: facebook.com/vadim.prokhorov.12

Координатора проекту "Відкрита Росія" Володимира Кара-Мурзу-молодшого, якого було госпіталізовано раніше з ознаками гострої інтоксикації, виписали з московської лікарні і він поїхав за кордон для продовження лікування, повідомив адвокат Вадим Прохоров.

За його словами, діагноз при виписці залишився колишнім - "токсична дія невстановленої речовини".

"Володя спеціально просив передати всім друзям, колегам і соратникам, що він обов'язково буде і далі продовжувати займатися тим же, чим і всі останні роки: діяльністю, спрямованою на відновлення демократії у Росії", - написав у фейсбуці Вадим Прохоров.

2 лютого Володимира Кара-Мурзу-молодшого вдруге за два роки госпіталізовано з симптомами отруєння і введено у медикаментозну кому.

Через кілька днів стало відомо про те, що Слідчий комітет РФ почав перевірку у зв'язку з госпіталізацією Кара-Мурзи.

За словами Прохорова, заяву у правоохоронні органи Кара-Мурза подав ще у грудні 2015 року. Тоді він просив провести розслідування за фактом своєї попередньої госпіталізації, оскільки вважав, що його навмисно отруїли.

У травні 2015 року - при першій госпіталізації з симптомами отруєння - в Кара-Мурзи діагностували гостру печінкову недостатність.

Після виписки він отримав підсумки проведеної у Франції експертизи, згідно з якою у його організмі були сильно перевищені норми вмісту важких металів.

Прихильники і близькі Кара-Мурзи називають отруєння замахом на нього. Вони не уточнюють, хто саме може за цим стояти, відзначаючи лише, що, якщо використовувалася отрута, то дуже рідкісна і мало кому доступна.

35-річний Кара-Мурза-молодший раніше був заступником голови опозиційної партії "Парнас", а зараз він - координатор фонду "Відкрита Росія" Михайла Ходорковського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram