ГоловнаСвіт

Прихильник вступу України в НАТО може стати радником Трампа

Співбесіда Джона Болтона очікується цього тижня.

Прихильник вступу України в НАТО може стати радником Трампа
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Радником президента США з питань національної безпеки може стати Джон Болтон, колишній посол США при ООН за часів Джорджа Буша.

Як зазначає "Голос Америки", Болтон - прихильник озброєння України, надання їй перспективи членства в НАТО. Він критикував зовнішню політику президента США Барака Обами, використовуючи ситуацію в Україні як приклад провальних рішень офіційного Вашингтона.

"США все ще має час відповісти рішуче, заявити про себе з позиції сили. Розчленування України проти її волі неприпустиме. Вашингтон повинен надати Києву озброєння й іншу допомогу і одночасно відновити план президента Буша про прискорене надання Україні членства в НАТО", - писав Болтон на сторінках видання Los Angeles Times у серпні 2014 року.

"Путін повинен знати, що якщо він захопить більше території України, її решта однозначно стане членом НАТО і ЄС і буде залишатися ворожою до Москви в майбутньому", - відзначав він.

У той самий період дипломат пов'язував посилення підтримки України з боку США з обранням нового президента.

Зустріч Болтона і президента США Дональда Трампа з приводу роботи повинна відбутися протягом найближчого тижня.

Нагадаємо, попередній радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого.

Це сталося після того, як стало відомо, що Флінн вів закулісні переговори з послом Росії про можливість зняття санкцій. При цьому він ввів в оману посадових осіб адміністрації Трампа щодо його зв'язків з російським послом, у зв'язку з чим міг бути потенційно вразливим для шантажу з боку Росії.

Зараз його обов'язки виконує генерал у відставці Кіт Келлог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram