ГоловнаСвіт

Росія пригрозила збивати українські ракети біля Криму

Міноборони РФ пообіцяло завдати удару для знищення засобів запуску ракет, якщо ті становитимуть загрозу для російських об'єктів.

Росія пригрозила збивати українські ракети біля Криму
Фото: izvestia.kiev.ua

Російські системи протиповітряної оборони будуть збивати українські ракети, якщо ті будуть запущені в зонах біля Криму, де Україна проводить навчання з ракетними стрільбами.

Відповідне повідомлення Міноборони РФ опубліковано в системі оповіщення пілотів та аеронавігаційної інформації NOTAM, пише РБК.

Попередження Міноборони РФ було отримано "у відповідь на українські NOTAM" про встановлення заборонених зон "в зоні польотної інформації Сімферополь" і "зоні польотної інформації Одеса".

У повідомленні російського відомства йдеться, що в разі виявлення запущених ракет у зазначеному районі вони "будуть знищені силами повітряної оборони Збройних сил Російської Федерації". При цьому якщо "ракети будуть становити загрозу російським об'єктам", то "буде завдано удару у відповідь для знищення засобів їх запуску", наголошено в повідомленні.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков розповів "Ведомостям", що передана Україні нота справді містила вказівку на те, що російська сторона буде збивати українські ракети, якщо вони становитимуть небезпеку.

Нагадаємо, сьогодні вранці Україна почала навчання з ракетними стрільбами біля Криму.

Раніше, 25 листопада, РФ заявила про плани України провести ракетні стрільби біля Криму. Авіаційна влада випустила повідомлення про встановлення заборонених зон. Це обурило РФ, оскільки вона вважає, що це її територія.

Міноборони РФ висловило протест, а в ЗМІ з'явилася інформація, що РФ пригрозила завдати ракетного удару по українських пускових установках. Як заявили в Кремлі, за ситуацією "стежить особисто президент РФ Володимир Путін".

У Міноборони України і РНБО заявили, що погрози Росії не завадять Україні провести навчання. Після цього РФ перевела війська ППО в окупованому Криму на посилений режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram