ГоловнаСвіт

Група сенаторів попросила Обаму розсекретити інформацію про зв'язок РФ з виборами в США

Схожі заклики раніше лунали з Палати представників.

Група сенаторів попросила Обаму розсекретити інформацію про зв'язок РФ з виборами в США
Фото: EPA/UPG

Група сенаторів попросила діючого президента США Барака Обаму оприлюднити більше інформації про можливе втручання Росії у вибори президента США.

Про це повідомляє The Atlantic.

У листі, який було надіслано Обамі у вівторок, семеро демократів - шестеро представників комітету Сенату з розвідки і один член комітету збройних сил - просять розкрити "додаткову інформацію про російський уряд і американські вибори, яку слід розсекретити і надати громадськості". Схожі заклики раніше лунали з Палати представників.

Раніше адміністрація Обами звинуватила Росію у втручанні в президентські вибори і пообіцяла не залишати це без відповіді.

У жовтні директор національної розвідки США і Міністерство внутрішньої безпеки заявили, що впевнені: за атаками на американські організації стоїть російський уряд.

У серпні Національний комітет Демократичної партії США повідомив про злом своїх мереж російськими хакерами. Пізніше ФБР звинуватило Росію у зломі систем голосування в Аризоні, а газета The New York Times заявила про кібератаку на її московське бюро. У Кремлі інформацію про причетність до атак хакерів заперечують.

Вибори в США відбулися 8 листопада. Перемогу на них здобув республіканець Дональд Трамп, який протягом своєї передвиборної кампанії заявляв про необхідність нормалізації відносин з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram