ГоловнаСвіт

Трюдо не поїде на похорон Кастро після насмішок в соцмережах

Фідель Кастро був другом сім'ї Трюдо і брав участь у похороні П'єра Трюдо, який теж обіймав посаду прем'єра Канади.

Трюдо не поїде на похорон Кастро після насмішок в соцмережах
Фото: wemontreal.com

Канцелярія прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо оголосила про те, що він не поїде на похорон лідера кубинської революції Фіделя Кастро. Раніше Трюдо зазнав нападок в "Твіттері" після того, як, говорячи про смерть Кастро, назвав його "легендарним революціонером і оратором", передає ВВС.

"Хоча Фідель Кастро і був суперечливою фігурою, його противники і прихильники визнавали його вірність справі і любов до народу Куби, який відчував глибоку прихильність до команданте", - сказав Трюдо, коментуючи смерть Кастро, чим викликав шквал критики з боку користувачів соцмереж, а також журналістів.

Фідель Кастро був другом сім'ї Трюдо і навіть брав участь у похоронній процесії батька нинішнього прем'єр-міністра, П'єра Трюдо, який теж обіймав посаду прем'єра Канади.

Після заяви Трюдо канадські журналісти розкритикували його за підтримку "диктатора" Кастро. В "Твіттері" з'явився хештег #TrudeauEulogies ("#Поминальнівідтрюдо"). Користувачі жартома складали поминальні промови на смерть Осами бен Ладена, Фредді Крюгера та інших історичних і кінематографічних лиходіїв.

У випадку з бен Ладеном "поминалка від Трюдо," наприклад, звучить так: "Він був суперечливою фігурою, зате зробив великий внесок у розвиток безпеки в аеропортах".

Напередодні повідомлялося, що сестра Фіделя Кастро, яка мешкає в Маямі, відмовилася їхати на його похорон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram