ГоловнаСвіт

Сестра Фіделя Кастро відмовилася їхати на його похорон

Сестра лідера Кубинської революції покинула Кубу 1964 року на знак протесту проти диктатури Кастро і відтоді не поверталася на острів.

Сестра Фіделя Кастро відмовилася їхати на його похорон
Фото: eadaily.com

Сестра Фіделя Кастро Хуаніта, яка мешкає в місті Маямі (штат Флорида, США), не поїде на похорон брата на Кубу. Таку заяву вона зробила іспаномовній газеті El Nuevo Herald, яка виходить у Маямі, передає РБК.

Як зазначає видання, Хуаніта Кастро висловила жаль з приводу смерті брата, однак не збирається відвідувати його похорон, бо, за її словами, вона, "як і раніше, ототожнюється з кубинською еміграцією", а також досі "виступає проти диктатури колишнього кубинського лідера, яка була введена на острові після приходу Кастро до влади в 1959 році".

"У зв'язку з чутками про те, що я вирушила на Кубу на похорон, хочу прояснити, що я ніколи не поверталася на острів і не планую цього робити", - повідомила Хуаніта Кастро.

Проте Хуаніта Кастро зізналася, що на цей момент "як сестра" вона переживає "втрату людини, в якій текла її кров", як це сталося і тоді, коли померли її брат Рамон і сестра Анхеліто.

Кубу Хуаніта Кастро покинула в 1964 році. Згодом стало відомо про те, що з 1961 року вона співпрацювала з Центральним розвідувальним управлінням США. У цьому Хуаніта Кастро зізналася сама.

Кастро помер 26 листопада на 91-му році життя. Президент Петро Порошенко висловив співчуття народу Куби у зв'язку з кончиною Фіделя Кастро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram