ГоловнаСвіт

Затриманих у Туреччині журналісток західних ЗМІ звільнено

Обидві журналістки працювали над темою аварії на шахті в провінції Сіїрт.

Затриманих у Туреччині журналісток західних ЗМІ звільнено
Фото: 112.ua

Затриманих турецькою поліцією репортерок ВВС і "Голосу Америки" Хатідже Камер і Хаджіджан Фаркін  звільнили в неділю, 27 листопада. Про це повідомляє DW

"Турецька поліція відпустила затриману в суботу (26 листопада - Ред.) репортерку Хатідже Камер", - пише німецька медіа-компанія WDR.

Протягом телефонної розмови з редакцією Камер повідомила, що її звинувачували у співпраці з Робітничою партією Курдистану (РПК), яку вважають у Туреччині терористичною організацією.

Камер повинна постати перед судом за нібито підтримку РПК у своїх репортажах. Журналістка спростовує наявність доказів такої підтримки. Як зазначають, спочатку Камер звинувачували у стеженні за військовими об'єктами.

Кореспондентка "Голосу Америки" Хаджіджан Фаркіна не отримала пояснень з приводу свого затримання навіть після того, як її відпустили. Адвоката не допустили до неї через особливі правила надзвичайного стану, які чинні в Туреччині.

Обидві журналістки працювали над темою аварії на шахті в провінції Сіїрт. У результаті аварії, що сталася 17 листопада, загинули 11 людей.

Як повідомляли, раніше в листопаді в Туреччині затримували кореспондента французького Les Jours Олів'є Бертрана. Згодом його депортували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram