ГоловнаСуспільствоЖиття

У ДНР заявили про видворення журналістів "Дождя"

В "міністерстві держбезпеки" визнали зняті тележурналістами матеріали необ'єктивними і провокаційними.

У ДНР заявили про видворення журналістів "Дождя"
Сергей Ерженков и Василий Полонский
Фото: телеканал "Дождь"

Знімальна група російського телеканалу "Дождь" виселена за межі "Донецької народної республіки".

Про це інформує РІА Новини.

"За порушення закону ДНР, що регламентує журналістську діяльність на території республіки, журналісти телеканалу "Дождь" громадяни РФ Полонський Василь Андрійович і Ерженков Сергій Борисович виселені на територію Російської Федерації", - повідомили в "міністерстві держбезпеки" самопроголошеної "ДНР".

За даними відомства, співробітники телеканалу працювали на території республіки без відповідної акредитації "міністерства інформації" "ДНР", яка передбачена законами "республіки".

"Для з'ясування обставин журналісти телеканалу "Дождь" були запрошені до адміністративної будівлі МДБ ДНР для дачі пояснень за фактом незаконної журналістської діяльності і демонстрації відзнятих відеоматеріалів. При перегляді відеозаписів співробітниками міністерства встановлено, що вони носять необ'єктивний і провокаційний характер. У хибному світлі відображають соціально-економічну та політичну ситуацію в республіці", - додали в МДБ.

Раніше в п'ятницю телеканал "Дождь" повідомив, що кореспонденти телеканалу Сергій Ерженков і Василь Полонський перестали виходити на зв'язок. Зазначалося, що знімальна група отримала акредитацію для роботи в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram