ГоловнаСвіт

У Німеччині стурбовані передвиборною гонкою в США

У Берліні пообіцяли співпрацювати з будь-яким обраним президентом США.

У Німеччині стурбовані передвиборною гонкою в США
Штеффен Зайберт
Фото: EPA/UPG

Влада Німеччини з тривогою спостерігає за виборчою кампанією в США, що завершується.  

Про це заявили представники уряду і МЗС ФРН сьогодні на брифінгу в Берліні, повідомляє "Укрінформ".

"У середу ми отримаємо результат, тоді й буде реакція німецького уряду. Почекати залишилося ще трохи", - пообіцяв журналістам прес-секретар Анґели Меркель Штеффен Зайберт.

Тим часом офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер визнав, що в Берліні, зокрема міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, стурбовані тим, як узагалі проходила виборча кампанія. Зокрема, тривогу викликає те, що "і в американській передвиборній кампанії, і під час британського референдуму про членство в ЄС, і на сході (європейського) континенту факти, підтверджені факти, об'єктивне знання, схоже, більше не грають ролі при формуванні політики й у висловлюваннях політиків". Він визнав, що "і в Німеччині, в німецькому суспільстві є політики такого роду".

Водночас дипломат запевнив, що хто б не став наступним президентом США, федеральний уряд буде працювати з цим політиком, а те, якою виявиться ця співпраця, "покаже час".

Шефер також повідомив, що Німеччина не відправляла своїх спостерігачів у США, однак німецькі спостерігачі присутні в складі місії ОБСЄ БДІПЛ, яка, традиційно спостерігає за виборами в різних країнах.

Канцлер ФРН Анґела Меркель уже мала нагоду раніше зустрічатися з Гілларі Клінтон. З Дональдом Трампом ніяких контактів у неї раніше не було.

Вибори президента США заплановані на вівторок, 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram