ГоловнаСвіт

Трамп: Клінтон має намір пустити у США 650 млн мігрантів за тиждень

За даними на весну 2015 року, населення США становило 325 млн осіб.

Трамп: Клінтон має намір пустити у США 650 млн мігрантів за тиждень
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що його суперниця на виборах Гілларі Клінтон нібито має намір "запустити в країну 650 мільйонів осіб" і "потроїти розмір нашої країни за тиждень".

Про це пише The Guardian.

"Подумайте про це, це насправді може статися. Усього за тиждень населення країни потроїться (за даними на весну 2015-го становило 325 млн осіб, - ред.). Утративши контроль над кордоном, ви втратите країну", - заявив мільярдер, виступаючи перед виборцями у штаті Нью-Мексико в неділю, 30 жовтня.

Як зазначає видання, "незважаючи на те, що Клінтон протягом довгого часу підтримує міграційну реформу, немає жодної ознаки того, що вона хотіла б збільшити населення США на 650 млн осіб (така цифра вийде, якщо об'єднати число тих, хто проживає в Канаді, Мексиці та Євросоюзі)".

22 жовтня Трамп представив програму на перші 100 днів президентства. Він пообіцяв скасувати "всі неконституційні дії виконавчої влади", меморандуми і розпорядження нинішнього президента Барака Обами. Окрім того, він заявив, що вишле два мільйони нелегальних мігрантів, які становлять "кримінальну небезпеку", і скасує видачу віз тим країнам, які не захочуть приймати їх назад.

Наприкінці серпня мільярдер пообіцяв розробити систему, що посилює контроль влади над імміграцією. Вона дозволить відстежувати в'їзд і виїзд зі США, щоб виявляти тих, хто залишається в країні після закінчення дії віз. Крім того, Трамп пообіцяв, що нелегальні іммігранти не отримуватимуть соціальну допомогу.

Зараз на території США проживає близько 11 млн нелегалів.

Президентські вибори в США пройдуть 8 листопада. Зараз фаворитом президентської гонки вважають Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram