ГоловнаСвіт

Мадуро намагається домовитися з опозицією

Посередником у перемовах між президентом Венесуели й опозицією виступає Ватикан. 

Мадуро намагається домовитися з опозицією
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро і представники опозиції в неділю, 30 жовтня, почали перемови з метою врегулювати політичну кризу в країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Перемови, посередником яких виступає Ватикан, почалися вчора ввечері в Каракасі.

Мадуро зустрівся з п'ятьма лідерами опозиції, зокрема із секретарем опозиційного Круглого столу демократичної єдності Хесусом Торреальбою і губернатором Генрі Фальконом.

До вимог опозиції входить звільнення політичних в'язнів, припинення репресій і прояв поваги до опозиції і Національних зборів.

Раніше, 28 жовтня, Мадуро виступив з погрозами посадити в тюрму політичних опонентів, якщо вони продовжать виступати із законодавчими ініціативами щодо відсторонення глави держави від влади.

Нагадаємо, що 26 жовтня парламент Венесуели проголосував за початок суду над Мадуро.

Раніше парламент Венесуели, який перебуває під контролем опозиції, звинуватив президента в держперевороті й закликав до судового процесу проти нього. На думку опозиції, Мадуро заблокував підготовку до референдуму про дострокову відставку президента.

Перед цим Національна виборча комісія Венесуели зупинила підготовку до референдуму про припинення повноважень Мадуро, термін яких закінчується 2019 року. Рішення пояснили тим, що кілька регіональних судів визнали недійсними зібрані опозиційними активістами підписи на підтримку референдуму.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram