ГоловнаСвіт

Російські слідчі визначили місце вибуху на борту А321

Результати слідчих дій передали комісії експертів для встановлення обставин теракту на борту літака.

Російські слідчі визначили місце вибуху на борту А321
Обломки российского А321
Фото: EPA

Під час розслідування російські слідчі встановили місце встановлення вибухівки на фюзеляжі російського літака А321 компанії "Когалымавиа", що розбився минулого року

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на представника Слідкому Росії Світлану Петренко.

У бесіді з агентством Петренко також сказала, що міжнародна комісія з розслідування зробила викладку фрагментів російського літака на території аеропорту Каїра.

Слідчі встановили місце вибухового впливу на фюзеляж і визначили ділянку його подальшого руйнування.

Результати слідчих дій передали комісії експертів, які проводять комплексну експертизу для встановлення обставин теракту на борту літака, додала Петренко. За її словами, слідчі також провели огляд аеропорту Шарм-еш-Шейх.

Як писав у вересні "Коммерсантъ", восени 2015 року Міжнародна технічна комісія встановила точне місце закладки бомби на борту літака. Експерти встановили, що на борту літака вибуховий пристрій був у хвостовій частині літака, у відсіку негабаритного багажу. Епіцентр вибуху, як встановила комісія, був на підлозі відділення розсипного вантажу - на два метри нижче від місця, де розташовані спинки крісел.

Авіалайнер А321 авіакомпанії "Когалымавиа", що летів із Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург, зазнав аварії на Синайському півострові 31 жовтня 2015 року. Усі 217 пасажирів і семеро членів екіпажу загинули.

Російська влада назвала подію терактом. Тільки в лютому 2016 року президент Єгипту визнав катастрофу російського А321 терактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram