ГоловнаСвіт

ВООЗ зарахувала до інвалідів нездатних знайти сексуального партнера

ВООЗ запропонувала вважати інвалідами нездатних завагітніти й народити потомство після року регулярного незахищеного сексу.

ВООЗ зарахувала до інвалідів нездатних знайти сексуального партнера
ВОЗ
Фото: Wikipedia

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) розширила поняття безпліддя і зарахувала його до інвалідності.

Про це пише Daily Express.

Раніше під безпліддям (інфертильністю) розумілася нездатність завагітніти й народити потомство після року (або більше) регулярного незахищеного сексу. Тепер таких людей вирішили вважати інвалідами. Крім того, до хворих на безпліддя зарахували і всіх тих, хто не може знайти відповідного сексуального партнера або відчуває дефіцит сексуальних контактів, щоб завести дітей.

Згідно з новим стандартом ВООЗ, гетеросексуальні самотні чоловіки й жінки, геї і лесбіянки, які хочуть мати дітей тепер матимуть такий самий пріоритет при отриманні квоти на ЕКО (екстракорпоральне запліднення), як і ті, хто не може завести дітей за медичними показаннями.

За словами доктора Девіда Адамсона, автора нових стандартів, це "великий шанс" як для геїв, так і просто самотніх чоловіків і жінок, щоб отримати право на розмноження.

Багато фахівців уже розкритикували цю ініціативу. На їхню думку, ВООЗ необгрунтовано виходить за рамки охорони здоров'я і вторгається в соціальну сферу.

Як зазначає видання, міністерства охорони здоров'я країн світу, куди ВООЗ скерує нові стандарти, не зобов'язані виконувати розпорядження організації.

Нагадаємо, у червні ВООЗ заявила, що гарячі напої, можливо, можуть стати причиною раку.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram