ГоловнаСвіт

Кучма прокоментував підсумки зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Берліні

Екс-президент висловив сумнів щодо того, чи вдасться в дорожній карті передбачити все те, що потрібно для реального забезпечення миру на Донбасі.

Кучма прокоментував підсумки зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Берліні
Леонид Кучма
Фото: telegraf.com.ua

Зважаючи на коментар Президента Петра Порошенка, який він зробив після завершення зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", то, безперечно, було зроблено крок уперед.

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма.

Разом із тим він зазначив, що треба проаналізувати, що сказали інші учасники "нормандської четвірки".

"До речі, багато хто очікував їхньої спільної заяви. Відсутність такої свідчить, що спільної думки ще не досягнуто. Вважаю також дуже правильним підтвердження на зустрічі безальтернативності "нормандського формату" і Мінських угод", - зауважив Кучма.

"Звичайно, позитивним кроком є домовленість щодо підготовки дорожньої карти імплементації Мінських угод. І дуже правильно, що її розробку доручили міністрам закордонних справ, які на це мають право і обов'язки. На відміну від Тристоронньої контактної групи, яка тільки може давати пропозиції і рекомендації", - зазначив він.

При цьому Кучма зазначив, що, "зважаючи на коментарі учасників зустрічі, є сумнів, чи вдасться в дорожній карті передбачити все те, що потрібно для реального забезпечення миру на Донбасі".

Нагадаємо, Порошенко за підсумками переговорів лідерів "нормандської четвірки" в Берліні заявив, що Росія підтримала створення озброєної місії ОБСЄ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram