ГоловнаСвіт

ЄС обговорить введення санкцій проти Росії через ситуацію в Сирії

ЄС засуджує атаки сирійських урядових військ і їхніх союзників.

ЄС обговорить введення санкцій проти Росії через ситуацію в Сирії
Фото: rus.ruvr.ru

Лідери Євросоюзу обговорять на саміті в Брюсселі можливість запровадження санкцій проти Росії за її дії в Сирії.

Про це повідомляє агентство Bloomberg. При цьому наголошують, що будь-яких рішень на саміті прийнято не буде.

Євросоюз засуджує атаки сирійських урядових військ і їхніх союзників, йдеться в підсумковій заяві саміту, яка потрапила в руки агентства. У ній наголошено, що окремо виділяються атаки Росії проти мирних жителів в Алеппо.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи в бесіді з РИА Новости інформацію Bloomberg, закликав дочекатися підсумкової резолюції саміту ЄС.

Введення санкцій проти Росії через ситуацію в Сирії раніше допускали держсекретар США Джон Кері і голова МЗС Великобританії Борис Джонсон. На зустрічі в Лондоні Керрі звинуватив Росію в тому, що вона бере участь в "злочинах проти людства на щоденній основі".

17 жовтня ЄС заявив, що авіаудари Росії по цивільних об'єктах у сирійському Алеппо можуть бути розцінені як військові злочини. У заяві, випущеній після зустрічі в рамках Ради ЄС, йшлося про те, що в Алеппо бомбардувань зазнають лікарні, школи й інша цивільна інфраструктура.

Влада ЄС стверджують, що Росія бере участь у бомбардуваннях мирних жителів Алеппо. Міноборони РФ традиційно всі звинувачення спростовує.

Сьогодні російські авіаудари в околицях Алеппо тимчасово припинено, щоб забезпечити проведення в місті 20 жовтня гуманітарної паузи.

Як повідомляли раніше сьогодні, Меркель, Олланд і Путін провели переговори стосовно Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram