ГоловнаСвіт

У КНДР вдруге за тиждень невдало запустили балістичну ракету

В армії Південної Кореї заявили, що ракета вибухнула в повітрі.

У КНДР вдруге за тиждень невдало запустили балістичну ракету
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Північна Корея другий раз за тиждень провела невдалий тестовий запуск балістичної ракети середньої дальності.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі з посиланням на представників армій США і Південної Кореї.

Як заявили в стратегічному командуванні армії США, ракету намагалися запустити з майданчика, розташованого недалеко від міста Кусонг. В армії Південної Кореї заявили, що ракета вибухнула в повітрі.

На думку американської розвідки, Пхеньян знову спробував провести пуск ракети "Мусудан" власної розробки. У минулому КНДР не раз намагалася запустити "Мусудан", але найчастіше спроби закінчувалися невдачею.

Генштаб Південної Кореї відреагував на запуск заявою, в якій засудив "провокації" північних сусідів. Японія заявила, що подасть офіційну ноту протесту в зв'язку з запуском.

Нагадаємо, це була восьма за останні сім місяців спроба КНДР запустити балістичну ракету. Під час найвдалішої, вересневої, спроби ракета пролетіла 800 км і впала в Японське море. Після цього Рада Безпеки ООН посилила санкції проти Пхеньяна.

Ракета "Мусудан" названа на честь села на північному сході Північної Кореї, неподалік якої розташований стартовий майданчик для запуску ракет. Розрахункова дальність польоту становить приблизно 3-4 тис. км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram