ГоловнаСвіт

В ЄС допустили, що удари по Алеппо можуть бути військовими злочинами

Глави МЗС всіх країн-членів ЄС ухвалили заяву.

В ЄС допустили, що удари по Алеппо можуть бути військовими злочинами
Результат применения "бочковой бомбы" в Алеппо
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу на засіданні Ради ЄС у Люксембурзі рішуче засудили повітряні удари авіації влади Сирії та Росії по цивільних цілях у сирійському місті Алеппо і заявили, що ці удари можуть бути військовими злочинами.

Як йдеться в заяві від імені всіх 28 країн-членів ЄС, від початку наступу на Алеппо сил режиму президента Сирії Башара аль-Асада та його союзників, насамперед Росії, "інтенсивність та масштаб повітряних бомбардувань східної частини Алеппо стали очевидно непропорційними", повідомляє Радіо Свобода.

Під час наступу відбуваються цілеспрямовані удари по лікарнях, медичному персоналу, школах і життєво важливій інфраструктурі, а також використовуються "бочкові бомби" (імпровізовані бомби великої потужності – ред.), касетні бомби та хімічне озброєння", йдеться в заяві.

У неділю про можливість нових санкцій для тиску на владу Сирії та на Росію заявили глава МЗС Великобританії Борис Джонсон і державний секретар США Джон Керрі.

Перед тим, у суботу, канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала Європейський Союз запровадити нові санкції проти Росії через її дії в Сирії. Німецький щоденник Frankfurter Allgemeine Zeitung, посилаючись на джерела в її оточенні, повідомив тоді, що це питання повинні обговорювати на зустрічі Європейської ради (саміті ЄС) в четвер і п'ятницю.

Як повідомлялося раніше, кілька країн ЄС хочуть ввести санкції проти 12 росіян через Сирію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram