ГоловнаСвіт

МЗС РФ порівняло заяви США щодо санкцій з рефлексами мавпи

"Якщо мавпу довго потримати в клітці, то можна навчити її натискати на важіль і буде випадати корм".

МЗС РФ порівняло заяви США щодо санкцій з рефлексами мавпи

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков порівняв заяви Вашингтона про ймовірність введення нових санкцій щодо РФ з умовними рефлексами тварин.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

"Поки все відбувається в такому рефлекторному режимі. Як у собаки Павлова: задзвенів дзвінок - і почалося виділення шлункового соку. Якщо мавпу довго потримати в клітці, то можна навчити її натискати на важіль і буде випадати корм. Так і тут: якщо щось не влаштовує США в поведінці Росії, починаються крики про санкції", - сказав Рябков.

Він також заявив, що не можна домогтися зовнішньополітичних цілей за допомогою таких обмежень.

"Це просто негідно країни, яка вважає себе здатною досягати своїх зовнішньополітичних цілей. Такими методами ніяких зовнішньополітичних цілей неможливо досягти", - заявив представник російського МЗС.

Нагадаємо, 19 вересня по гуманітарному конвою в околицях Алеппо було завдано авіаудару, в результаті якого загинули не менш ніж 20 осіб. Міноборони РФ традиційно заявило про непричетність російської авіації, але США і сирійські опозиційні угруповання звинуватили в атаці саме Росію.

Після цього почалися розмови про запровадження нових санкцій. Напередодні держсекретар США Джон Керрі також не відкинув введення нових обмежень і пообіцяв, що Вашингтон визначиться з цього питання впродовж кількох днів.

Представники країн Європейського Союзу поки що не ініціювали нових санкцій проти Росії за її дії в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram