ГоловнаСвіт

Президент Філіппін знову образив Обаму

Дутерте вкотре заявив про необхідність розпрощатися з США.

Президент Філіппін знову образив Обаму
Родриго Дутерте

Президент Філіппін Родріго Дутерте під час свого візиту в Китай знову назвав американського лідера Барака Обаму "сучим сином" і заявив, що для його країни "настав час попрощатися з США".

Про це повідомляє Channel News Asia.

Голова держави зазначив, що союз зі США приніс Філіппінам мало користі. "Перебування в моїй країні було використано для вашої ж власної вигоди. Так що настав час, щоб попрощатися", - заявив Дутерте. Він також зазначив, що не має наміру відвідувати США, оскільки його там очікують лише образи. За словами Дутерте, він "ситий по горло" тим, що Захід диктує Філіппінам зовнішньополітичний курс.

19 жовтня повідомляли, що Дутерте в Китаї вважав за краще поспати і зустрітися зі співгромадянами. За словами журналістів, президент вийшов із номера лише о другій годині дня і вирішив не відвідувати офіційні заходи, насолодитися вільним часом і за обідом поспілкуватися з експатами - філіппінцями, які живуть в Китаї.

4 жовтня філіппінський лідер розповів, що має намір "порвати з Америкою" і закуповувати зброю в Росії та КНР. У вересні Дутерте повідомив, що цього року він відвідає з візитом Москву і Пекін, щоб продемонструвати незалежність зовнішньої політики країни.

Дутерте, який вступив на посаду президента Філіппін у червні 2016 року, вже не раз виступав із різкими заявами на адресу політичних і державних діячів. Наприклад, Обаму він уже називав "сучим сином". Дутерте згодом заявив, що жалкує про сказане.

Він також посилав під три чорти американського лідера і Євросоюз за критику кампанії боротьби з наркоторгівлею. Крім того, президент Філіппін обізвав дурнем генсека ООН Пан Гі Муна й образив посла США в Манілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram