ГоловнаСвіт

Російська авіація знову бомбить Алеппо

За даними правозахисників, жертвами російських авіаударів стали 8 осіб.

Російська авіація знову бомбить Алеппо
Алеппо
Фото: EPA/UPG

Російські літаки сьогодні відновили важкі бомбардування підконтрольної повстанцям східної частини Алеппо.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За даними правозахисників, щонайменше 8 людей загинули.

На початку вересня США і Росія домовилися про оголошення перемир'я, проте після початку його дії поблизу Алеппо під авіаудари потрапив гуманітарний конвой ООН і Червоного півмісяця. США звинуватили в цьому російську авіацію. Після цього на початку жовтня Росія разом з Сирією завдали авіаудару по лікарні в Алеппо.

Незабаром після цього США оголосили про припинення контактів з Росією щодо Сирії, звинувативши країну в порушенні умов припинення вогню. В суботу, 8 жовтня, Росія наклала вето на резолюцію, в якій міститься заклик до припинення всіх ударів із повітря, за винятком тих, які спрямовані проти "Ісламської держави" і колишнього місцевого крила "Аль-Каїди". Таким чином Росія вп'яте використовувала своє право вето, щоб заблокувати дії ООН за час громадянської війни в Сирії, що триває вже шість років.

Напередодні голова МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив, що Франція попросить розслідувати можливі військові злочини в Сирії.

Минулого тижня голова Держдепартаменту США Джон Керрі перед зустріччю з Ейро також заявив, що дії урядових сил Сирії і російських військових необхідно розслідувати як військові злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram