ГоловнаСвіт

Прем'єр Болгарії попросив у ЄС €160 млн на контролювання кордону з Туреччиною

Болгарсько-турецький кордон є одним із основних маршрутів для іммігрантів і біженців із Сирії.

Прем'єр Болгарії попросив у ЄС €160 млн на контролювання кордону з Туреччиною
Бойко Борисов

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов попросив Брюссель про фінансову допомогу в розмірі €160 млн ($180 млн) на зміцнення кордонів через наплив іммігрантів із Туреччини.

Про це повідомляє FoxNews.

"Мені потрібно більше, ніж обіцянки солідарності. На саміті в Братиславі я буду наполягати на негайному наданні €160 млн", - заявив він під час інспекційної поїздки по прикордонному з Туреччиною району Болгарії.

Болгарсько-турецький кордон є одним із основних маршрутів для іммігрантів і біженців з Сирії, які прагнуть потрапити в ЄС.

Раніше в середу голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер висловив побажання, щоби з жовтня щонайменше 200 додаткових прикордонників і 50 автомашин були розміщені на зовнішньому кордоні Болгарії.

У березні Туреччина і ЄС узгодили основні принципи вирішення проблеми мігрантів. В обмін на участь у програмі Туреччина повинна була отримати €3 млрд і безвізовий режим. Євросоюз призупинив процес скасування віз у травні, коли президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відмовився міняти законодавство в частині боротьби з тероризмом.

У липні ЄС виключив введення безвізового режиму з Туреччиною в 2016 році. Брюссель зажадав, щоб насамперед Анкара виконала нормативи, перераховані в списку з 72 пунктів, причому деякі з них стосуються внесення змін до чинного законодавства Туреччини.

Крім того, критику ЄС викликала перспектива повернення смертної кари в Туреччині. Про ймовірне запровадження такого покарання влада країни почала говорити після невдалої спроби військового перевороту 15 липня.

15 серпня Туреччина зажадала від ЄС скасування віз до кінця жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram