ГоловнаСвіт

Юнкер ініціював створення Європейського фонду оборони

Голова ЄК закликав європейські країни завершити створення Європейської служби прикордонної і берегової охорони.

Юнкер ініціював створення Європейського фонду оборони
Юнкер
Фото: EPA/UPG

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер озвучив ініціативу про створення оборонного фонду Євросоюзу.

Це він зробив у своєму щорічному зверненні до Європарламенту в Страсбурзі, передає "Укрінформ".

"Щоб європейська оборона була сильною - європейська оборонна промисловість повинна отримати інновації. Тому наприкінці року ми запропонуємо створення європейського оборонного фонду, щоб прискорити дослідження та інновації", - сказав він.

Крім того, як повідомляє агентство Рейтер, Юнкер закликав європейські країни завершити створення Європейської служби прикордонної і берегової охорони, - проекту, який був запущений після того, як торік у ЄС прибули понад мільйон мігрантів і біженців, - і запропонував нові принципи співпраці між арміями ЄС, а також виступив за прискорення створення союзу ринків капіталу.

Відзначивши успішність стимулювання інвестицій за рахунок фінансування на початковій стадії проектів і гарантій від ЄС і урядів країн, Комісія зробила Європейський фонд стратегічних інвестицій центром економічної політики, відзначає Рейтер.

Фонд створили торік, і він повинен функціонувати протягом трьох років, до 2018-го, з метою залучити інвестиції на суму €315 млрд.

Тим часом оскільки термін дії семирічної бюджетної програми ЄС завершується 2020 року, загальний цільовий показник виросте до €500 млрд за п'ять років, і Комісія звернеться до країн, щоб ті збільшили внески.

Нагадаємо, що раніше в середу Німеччина і Франція запропонували створити загальноєвропейську армію до 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram