ГоловнаСвіт

Лавров попросив ОБСЄ стежити за безпекою дипмісій РФ в Україні під час виборів у Думу

РФ має намір відкрити виборчі дільниці в своїх диппредставництвах у Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Лавров попросив ОБСЄ стежити за безпекою дипмісій РФ в Україні під час виборів у Думу
Штайнмайер(слева) и Сергей Лавров, министр иностранных дел России
Фото: EPA/UPG

Голови МЗС Росії Сергій Лавров і Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, який є діючим головою ОБСЄ, обговорили в понеділок під час телефонної розмови питання забезпечення безпеки диппредставництв РФ в Україні в день проведення виборів до Держдуми.

Про це повідомляє ТАСС.

"Порушувалися питання, що стосуються дотримання українською стороною своїх зобов'язань щодо забезпечення безпеки російських дипломатичних представництв в Україні, особливо в зв'язку з виборами в Державну думу 18 вересня", - поінформували в МЗС РФ.

Згідно з повідомленням, Сергій Лавров "висловився за використання можливостей Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні для належного контролю над ситуацією навколо російського посольства в Києві і генеральних консульств у Львові, Одесі та Харкові в день проведення виборів".

Нагадаємо, 18 вересня повинні відбутися вибори в Державну думу Російської Федерації. Виборча кампанія триває і на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року. У день виборів РФ має намір у своїх диппредставництвах у Києві, Львові, Одесі та Харкові відкрити чотири виборчі дільниці.

10 вересня, президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неприйнятність проведення виборів до Держдуми Росії на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram