ГоловнаСвіт

Італійське місто подало позов до Charlie Hebdo за карикатури на жертв землетрусу

Мерія італійського міста Аматріче назвала малюнки "безглуздим і безсовісним ображанням жертв".

Італійське місто подало позов до Charlie Hebdo за карикатури на жертв землетрусу
Последствия землетрясения в Италии
Фото: EPA/UPG

Мерія італійського міста Аматріче, яке найдужче постраждало в результаті серпневого землетрусу, звернулася до суду центру провінції Лаціо, міста Рієті, з позовною скаргою проти французького сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Про це повідомляє агентство ANSA.

Приводом для розгляду стала карикатура на жертв землетрусу в номері від 31 серпня, автор якої обіграв тему національних італійських страв. На зображенні постраждалі від підземних поштовхів, вимазані в крові чоловік і жінка, були представлені як "пенне в томатному соусі" і "запечена паста". Гора трупів була стилізована під лазанью.

Інша карикатура, до якої мерія також висунула претензію, містить натяк на те, що в руйнуванні будинків винувата італійська мафія, яка зводила їх.

"Це жахливе, безглузде і безсовісне ображання жертв", - заявив представник мерії Маріо Чікетті, який передав позов.

У тому самому номері на останній сторінці тижневика опубліковано анекдот про зв'язок землетрусу з діяльністю терористів.

У результаті підземних поштовхів в Італії 24 серпня загинули 295 осіб, понад 400 постраждали. Більшість із них були жителями Аматріче. У цьому населеному пункті були зруйновані 75% будівель, уцілілі стали непридатними для життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram