ГоловнаСвіт

Фінляндія проведе аукціон покинутих біженцями машин

Автомобілі, які не буде продано під час торгів, знищать під митним контролем

Фінляндія проведе аукціон покинутих біженцями машин
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

У Фінляндії 3 вересня відбудеться другий аукціон з продажу покинутих на кордоні незадекларованих автомобілів.

Про це повідомляється на сайті фінської митниці.

На аукціон у пункті пропуску Раян-Йоосеппі виставлять 36 машин, які використовували біженці, щоб дістатися до фінської території, уточнює телеканал Yle. Їх можна буде оглянути в день торгів.

Митниця нагадує, що не несе відповідальності за якість, технічний стан, безпеку або придатність до експлуатації цих транспортних засобів. При цьому куплені на аукціоні товари неможливо обміняти чи повернути.

Автомобілі, які не продадуть на торгах, знищать під митним контролем.

Попередній аукціон відбувся у фінському місті Салла. Тоді місцевій митниці вдалося продати всі 128 автомобілів, виставлених на торги, і заробити €23 тис. Найдорожчим лотом стала "Волга", яку адміністрація Саллі купила за €1,2 тис.

На автомобілях, покинутих біля КПП, мігранти з країн Близького Сходу і Африки перетинали російсько-фінський кордон, оскільки з грудня 2015 року робити це пішки або на велосипеді заборонено.

У квітні Фінляндія посилила правила в'їзду з Росії через КПП Салла і Раян-Йоосеппі на кордоні з Мурманською областю. Обмеження, введені на строк до 180 днів, не поширювалися на громадян Росії і Білорусі, а також членів їхніх сімей.

Нагадаємо, в лютому повідомлялося, що тисячі іракських мігрантів відмовилися від життя у Фінляндії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram