ГоловнаСвіт

Нова Зеландія має намір знищити всіх хижаків на своїй території до 2050 року

На знищення диких тварин уже виділено $ 28 млн.

Нова Зеландія має намір знищити всіх хижаків на своїй території до 2050 року
Новая Зеландия
Фото: Wikipedia

Нова Зеландія першою у світі вирішила знищити всіх диких хижаків на своїй території - до 2050 року.

Як повідомляє Gizmodo, такі радикальні заходи спрямовані на порятунок від зникнення ківі і місцевих папуг.

На знищення сотень тисяч щурів, опосумів, тхорів, горностаїв і диких кішок уже виділено $28 млн. Усі ці види потрапили (або були завезені) в Нову Зеландію з інших територій і щорічно вбивають мільйони місцевих птахів. Венчурна компанія Predator Free New Zealand Ltd буде шукати і фінансувати конкретні проекти знищення хижаків.

Зазначають, що таке амбітне завдання вимагає розробки нових технологій боротьби зі шкідниками - крім традиційних пестицидів і парканів. Predator Free New Zealand Ltd поставило собі за мету здійснити "науковий прорив", у результаті якого до 2025 року в країні винищать принаймні один вид хижаків.

Попри всю жорстокість плану, новозеландці зазначають, що до появи на островах європейців (а також маорі, які привезли з Полінезії щурів і собак) екосистема Нової Зеландії була більш гармонійною та збалансованою. "Унікальні тварини і рослини є центральним елементом нашої національної ідентичності. Мільйони років вони еволюціонували у світі, де не було ссавців, і в результаті цього вони виявилися надзвичайно вразливими до прибулих хижаків", - заявила міністр Нової Зеландії з питань збереження навколишнього середовища Меггі Беррі.

Як повідомляли у травні, Зімбабве виставляє на продаж диких тварин через посуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram