ГоловнаСвіт

У Франції оголосили про видворення трьох росіян і українця в зв'язку з заворушеннями на Євро-2016

У середу в Ліллі затримали шістнадцятьох уболівальників, у тому числі шістьох росіян.

У Франції оголосили про видворення трьох росіян і українця в зв'язку з заворушеннями на Євро-2016
Фото: EPA/UPG

Французька влада вижене з країни трьох російських уболівальників, затриманих за безладдя під час чемпіонату Європи з футболу. Повідомляють також про одного українця, що підлягає екстрадиції, інформує Німецька хвиля.

"Префект наказав покинути територію країни чотирьом громадянам, винуватим у порушенні громадського порядку. Серед них троє вихідців із Росії і один з України", - зазначили в префектурі.

15 червня в Ліллі затримали шістнадцятьох уболівальників, у тому числі шістьох росіян, повідомляє AFP.

У комюніке префектури зазначено, що префект північного регіону Франції Мішель Лаланд "вітає взаємодію між поліцією Марселя і Лілля, яка уможливила ці затримання". За інформацією агентства, цього дня в Ліллі було затримано сімох осіб, у тому числі двох росіян.

Раніше поліція Франції заарештувала 44 російських уболівальників, підозрюваних в організації заворушень до і після матчу Англія - Росія на чемпіонаті Європи з футболу. 11 із затриманих відпустили 15 червня.

11 червня під час матчу Росія - Англія на Євро-2016 уболівальники обох країн влаштували бійки на вулицях Марселя, під час яких отримали поранення 35 осіб. Наприкінці гри фанати РФ прорвалися на трибуну англійських уболівальників і напали на них.

У зв'язку з цим УЄФА умовно дискваліфікувала збірну Росії і наклала на Росію грошовий штраф у розмірі 150 тисяч євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram