ГоловнаСвіт

Ракета-носій Falcon-9 невдало приземлилася на платформу у Тихому океані

Під час посадки, ймовірно, обламалася одна з чотирьох опорних "ніг" ракети

Ракета-носій Falcon-9 невдало приземлилася на платформу у Тихому океані
Фото: EPA/UPG

Космічна ракета Falcon-9 американської компанії SpaceX здійснила жорстке приземлення нижнього ступеня ракети-носія на морську платформу в Тихому океані.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Однак, як повідомляється, сам запуск і виведення на орбіту наукового супутника для моніторингу вод світового океану став черговим успіхом SpaceX.

Запуск здійснили, як і планувалося, о 10:42 місцевого часу з авіабази Вандерберг, на північний захід від Лос-Анжелеса. Відділення ступенів ракети відбувалося нормально.

Як повідомили в центрі управління польотом, нормальному поверненню першого ступеня ракети Falcon 9 завадила втрата вертикального положення під час дотикання посадкової платформи, що знаходилася в океані за двісті миль на захід від Сан-Дієго. За деякими повідомленнями, надломилася одна з чотирьох опорних "ніг", на яких мав вертикально стояти перший ступінь ракети.

Другий ступінь вивев на орбіту метеорологічний супутник Jason-3, який проводитиме безперервні спостереження і вимірювання рівня світового океану протягом 20 років.

Нагадаємо, у грудні ракета-носій Falcon-9 вдало приземлилася у вертикальному положенні за 10 км від місця запуску на мисі Канаверал у Флориді приблизно через 10 хвилин після старту. Це був перший запуск модифікованої версії "Фалькон 9" після аварії 28 червня. Тоді носій з вантажним кораблем Dragon, який мав доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію, вибухнув у повітрі через 2 хвилини 19 секунд після старту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram