ГоловнаСвіт

США ввели санкції, пов'язані з іранською ракетною програмою

Обмеження стосуються 11 фізичних та юридичних осіб в Ірані, Гонконгу та ОАЕ.

США ввели санкції, пов'язані з іранською ракетною програмою
Запуск иранской баллистической ракеты в октябре 2015 года
Фото: EPA

Сполучені Штати Америки наступного дня після скасування санкцій проти Ірану за ядерну програму ввели санкції за розробку балістичних ракет. Про це повідомляють на сайті американського Мінфіну.

Вони, зокрема, стосуються бізнесмена Хоссейна Пурнашбанда та його компанії Mabrooka Trading за сприяння у придбанні Іраном вуглецевого волокна, який використовують у ракетній техніці. Загалом під санкції підпадають 11 фізичних та юридичних осіб в Ірані, Гонконгу та Об'єднаних Арабських Еміратах.

"Іранська ракетна програма становить значну загрозу для регіональної і глобальної безпеки, тому ми надалі запроваджуватимемо міжнародні санкції", - заявив заступник міністра фінансів США Адам Шубін.

Іран провів випробування ракет у жовтні та листопаді. На думку Вашингтона, це порушує резолюцію Ради Безпеки ООН, яка забороняє Ірану займатися розробкою балістичних ракет.

Встановлюючи режим санкцій, влада США забороняє громадянам та юридичним особам укладати будь-які угоди з фігурантами списку. Активи цих осіб, що перебувають в американській юрисдикції, повинні бути заморожені.

Нагадаємо, сьогодні вночі МАГАТЕ заявила, що Іран виконав умови липневої ядерної угоди, що дозволяє зняти з країни санкції. США і Європейський Союз негайно після цього заявили, що починають скасовувати обмеження, накладені раніше на Іран.

У разі зняття санкцій Іран отримає доступ до своїх заморожених активів на рахунках за кордоном, вартість яких становить близько 100 млрд доларів. Іран також зможе збільшити експорт нафти на 500 тис. барелів на день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram