ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії запропонували розпечатувати посилки з-за кордону

Виявлену контрафактну продукцію пропонують конфісковувати і знищувати

У Росії запропонували розпечатувати посилки з-за кордону
Фото: lifenews.ru

Російська асоціація компаній інтернет-торгівлі (АКІТ) має намір домовитися з Федеральною митною службою РФ (ФМС) про те, щоб почати розкривати не менш ніж 5% посилок з-за кордону, щоб виявляти контрафактну продукцію.

Про це розповів президент асоціації Олексій Федоров, пише "КоммерсантЪ".

За його словами, діалог із митницею з приводу цього питання відбудеться цього тижня. До переговорів асоціація планує підключити і "Пошту Росії".

Виявлену контрафактну продукцію Федоров пропонує конфісковувати і знищувати. При цьому споживача, за його словами, не повинні карати.

"Він міг не знати, що купує підробку. У такому разі викликається представник виробника на експертизу, і якщо визначена підробка, річ конфіскується і знищується. А далі споживач розбирається з організацією, що продала йому товар", - пояснив він.

Якщо продавець не в юрисдикції РФ, АКІТ пропонує звертатися до компетентних органів за місцем його знаходження і домагатися покарання відповідно до місцевих і міжнародних правил.

Зараз російські митники перевіряють вхідний поштовий трафік на місцях за допомогою рентгенівського апарата.

"Якщо співробітник має підозру, що в посилці міститься щось заборонене (наприклад наркотики), він може розкрити її при понятих", - пояснили в прес-службі ФМС РФ. Якихось нормативів розпечатування для перевірки посилок не існує.

У Росії за продаж контрафакту передбачено кримінальну й адміністративну відповідальність.

Нагадаємо, з 6 серпня 2015 року в Росії вилучають і знищують європейські продукти, затримані на кордоні. Відповідний указ "Про окремі спеціальні економічні заходи, яких вживають для забезпечення безпеки РФ" президент Володимир Путін підписав 29 липня. За реалізацію відповідають Федеральна митна служба, Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram