ГоловнаСвіт

У Ємені біля будинку голови служби безпеки Адена вибухнув автомобіль

Більшість загиблих - силовики

У Ємені біля будинку голови служби безпеки Адена вибухнув автомобіль

Щонайменше сім людей загинули, 10 постраждали в неділю, 17 січня, в результаті підриву начиненого вибухівкою автомобіля біля будинку голови служби безпеки портового міста Аден на півдні Ємену.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на телеканал "Аль-Арабія".

За даними агентства Сіньхуа, більшість загиблих - силовики. Інші подробиці інциденту не наводяться.

Нагадаємо, 2 січня арабська коаліція, яку очолює Саудівська Аравія, оголосила про припинення перемир'я в Ємені, де ведуться бої проти повстанського руху хуситів (шиїтське воєнізоване угруповання). Тож перемир'я тривало менш ніж три тижні.

Громадянська війна в Ємені, однієї з воюючих сторін якої є бойове крило хуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах" - триває кілька років. Хусити виступають проти сунітського єменського президента Абд Раббо Мансура Хаді і його уряду.

На початку 2015 року повстанці захопили столицю країни Сану і розгорнули наступ на південь. Через кілька місяців хусити взяли стратегічно важливий для президента Аден, після чого єменський лідер утік до Саудівської Аравії.

У березні цього року Саудівська Аравія та її регіональні союзники почали військову операцію проти шиїтських повстанців-хуситів з метою повернення Хаді до влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram